woman-smiling-during-recruitment-review-PVBE8TT.jpg

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek?

Je hebt gesolliciteerd op een leuke functie die bij je past en je bent uitgenodigd voor een eerste gesprek. Wat is dan de beste manier om je voor te bereiden?

adult-apple-blouse-7361.jpg

Preventieve coaching

Iedereen reageert anders op veranderingen in de werkomgeving en de functie inhoud. Bij overbelasting of mentale spanning ligt ziekteverzuim op de loer. Lees de veelvoorkomende gedachten van werknemers en wat u als organisatie kunt doen.

1461319580.png

Verdriet is een verwerkwoord

Soms zijn er momenten in je persoonlijk leven waarin er verdriet is. Dit kan veroorzaakt worden door het verlies van een dierbare, fysieke en/of mentale klachten, problemen op je werk of het verliezen van werk. Een natuurlijke reactie is vaak om de ander niet te laten zien hoezeer je geraakt bent door dit alles.

luk-dewulf-ik-kies-voor-mijn-talent.jpg

Bij Reflekt HRA lezen we heel graag boeken. Deze boeken zijn een bron van motivatie en inspiratie voor ons en vaak ook voor onze cliënten. Laat je inspireren...

box-memories-nostalgic-5842.jpg

Hoe zag de toekomst er vroeger eigenlijk uit?

Als kind droom je over later. Wat je wil worden. Waar je dan bent. Allerlei beroepen en vragen komen voorbij in je fantasie. Als je eenmaal in later bent aangekomen, blijken veel dingen toch anders gelopen.

baby-beach-child-51953.jpg

Vertrouwen

Als jong kind groeien we op in een omgeving waarin we onvoorwaardelijk vertrouwen op de ander.Naarmate we ouder worden wordt de invloed van anderen groter. Vragen als Wie ben ik? Wie mag ik zijn? Wie wil ik zijn? Wie moet ik zijn? maken steeds meer onderdeel uit van onze eigen gedachten. In onze blogpost geven we een aantal tips om hiermee om te gaan.