← Terug naar artikelen

Hoe zag de toekomst er vroeger eigenlijk uit?

box-memories-nostalgic-5842.jpg
 

Als kind droom je over later. Wat je wil worden. Waar je dan bent. Allerlei beroepen en vragen komen voorbij in je fantasie. Als je eenmaal in later bent aangekomen, blijken veel dingen toch anders gelopen.

 We leven in een tijd waarin alles om ons heen snel verandert. Als coaches van mensen en organisaties ervaren we welke impact veranderingen kunnen hebben. De een krijgt veel energie van veranderingen, terwijl het voor de ander mentale en/of fysieke klachten kan opleveren.

 Wij stimuleren om vooral vanuit je huidige positie naar veranderingen te kijken, je er bewust van te zijn en zelf een keuze te maken in hoeverre veranderingen stimulerend of juist beperkend kunnen werken. Soms betekent dit dat niet vasthouden, maar juist loslaten van het bekende de beste optie is. Loslaten kan voor een gevoel van onzekerheid zorgen. We willen het liefst weer nieuwe zekerheden. Wat als het niet lukt om nieuwe zekerheden te verwerven?

 Leef vandaag en realiseer je dat morgen en overmorgen uiteindelijk ook weer vandaag worden. Als we terugkijken naar ons eigen leven dan hebben we steeds goed doordachte keuzes gemaakt. De referentiekaders, inzichten, persoonlijke omstandigheden, etc hebben als basis gediend voor die keuzes. Vertrouw op je eigen inzicht. Als je terugkijkt zul je zien dat je huidige leven voor een deel aansluit op de gedachte die je had over je eigen toekomst en een ander deel is ontstaan uit de omstandigheden zoals die er zijn geweest.