← Terug naar artikelen

Verdriet is een verwerkwoord

1461319580.png
 

Soms zijn er momenten in je persoonlijk leven waarin er verdriet is. Dit kan veroorzaakt worden door het verlies van een dierbare, fysieke en/of mentale klachten, problemen op je werk of het verliezen van werk. Een natuurlijke reactie is vaak om de ander niet te laten zien hoezeer je geraakt bent door dit alles. Je doet je beter en sterker voor dan je je daadwerkelijk voelt. Je wilt vooral de ander niet belasten met jouw verdriet. Iemand hiermee willen ontlasten is vaak ook juist belasten. Hou je hiermee de ander en, nog veel belangrijker, jezelf niet voor de gek? 

Het tonen van verdriet en de daarbij behorende emoties zorgt voor duidelijkheid en meer begrip bij de ander. Gedeelde smart is halve smart, cliché maar waar. Tegelijkertijd creëert het ruimte in je hoofd. Het zorgt ervoor dat je het verdriet niet opsluit in je eigen gedachten of voor je uitschuift maar daadwerkelijk aan de slag gaat met het benoemen en verwerken van het verdriet dat je voelt. Tegelijkertijd groeit de kracht om het verdriet om te keren naar kracht en actie. Immers je wilt je toch weer goed voelen! 

Wil je aan de slag met het verwerken van je eigen verdriet? Neem dan contact op met één van onze coaches voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.