Jongeren

Jongen en meisje maken een studie- en/of profielkeuze test

Mijn zoon/dochter heeft geen idee welke studie-/profielkeuze het beste bij hem/haar past. Kunnen jullie ons naast school aanvullende inzichten geven?


Als schoolorganisatie willen we graag één van onze leerlingen meer inzicht geven in haar/zijn persoonlijkheid en talenten. Kunnen jullie hierin ondersteunen?


Mijn zoon/dochter is de afgelopen jaren twee nieuwe studies gestart. Helaas is hij/zij met beide studies voortijdig gestopt. Hoe nu verder?


Mijn zoon/dochter gaat met tegenzin naar school. We kunnen als ouders onvoldoende achterhalen waardoor dit komt. Kunnen jullie ons hierbij helpen? 

 

Mijn zoon/dochter is uitgeloot voor de opleiding die ik graag zou willen doen. Ik wil graag weten welke andere opleidingen goed bij zijn/ haar interesses en persoonlijkheid zouden kunnen passen. Kunnen jullie ons hierin ondersteunen?


Meisje slaapt bij de gedachte aan het maken van een profiel- en/of studiekeuze.

Herken je je als schoolorganisatie of als ouder/voogd in bovenstaande vragen?

 

Veel jongeren vinden het moeilijk om een profiel-/ studiekeuze te maken. Geen wonder, want de keuze is tegenwoordig enorm. Echter, deze keuze bepaalt wel voor een groot deel hun toekomst. Een toekomst waar ze op hun leeftijd vaak helemaal nog niet mee bezig willen en kunnen zijn. En toch moeten ze een keuze maken. Een probleem, dat je als ouders en ook als school als lastig kunt ervaren. Zeker als je weet dat het maken van vooral een verkeerde studiekeuze kan leiden tot verschillende keren switchen van studie en uiteindelijk zelfs tot geen zin meer hebben om überhaupt nog aan een studie te beginnen. En dan? Het zelfvertrouwen vermindert en in sommige situaties leidt dit op zeer jonge leeftijd zelfs al tot een burn-out. En dat is wel het laatste wat je je kind en ook je leerling toewenst.

 

Maar hoe zorg je er nou voor dat je kind/ je leerling toch een goed doordachte profiel-/ studiekeuze maakt? Wij bieden een oplossing. Welke? Daarvoor verwijzen we je graag naar Cliënten - jongeren.


BEZOEKADRESSEN

Weert 13

6222 PG MAASTRICHT

 

Schepersweg 3

6049 CV HERTEN

 

Heuvel 6 - 6A

5664 HK GELDROP

POSTADRES

Postbus 4230

6202 BW MAASTRICHT

Social Media

www.facebook.com/reflekthra

OVERIGE (CONTACT)GEGEVENS

T +31 (0)43 - 365 51 55

F +31 (0)43 - 367 20 58

 

info@reflekthra.nl

www.reflekthra.nl

 

KvK nummer 59160837

BTW nr. NL853345685B01