Loopbaanbegeleiding richt zich op werknemers die bijvoorbeeld vast dreigen te lopen in de eigen functie of willen onderzoeken welke volgende carrièrestap mogelijk is in hun loopbaan. Wij bieden ondersteuning bij het inventariseren, versterken of ontwikkelen van hun talenten en vaardigheden. Dit kan leiden tot meer inzicht in het effect van eigen handelen op de ander, tot krachtiger functioneren in de eigen functie of het vinden van nieuw perspectief bij de eigen huidige werkgever. Soms kom je tot de conclusie dat het verstandiger is om op zoek te gaan naar een geheel nieuwe uitdaging bij een andere werkgever.

Een nieuwe en leuke baan terwijl ik de moed eigenlijk al had opgegeven
— Cliënt

Onze begeleiding bestaat uit individuele gesprekken waarbij persoonlijke thema's, kwaliteiten en valkuilen zichtbaar worden gemaakt.  Wat wil je gaan veranderen? Waar loop je werkelijk warm voor? Welke kwaliteiten of talenten wil je in de toekomst gaan ontwikkelen? Hoe denk je dat het beste te kunnen doen, op korte en lange termijn. Welke opleiding c.q. werkervaring heb je nodig om het nieuwe perspectief te realiseren?

In onze gesprekken wordt er zowel met inventariserende als creatieve opdrachten gewerkt. Elke traject is maatwerk. Van elk gesprek maak je een kort verslag. Aan het eind van het traject stel je je actieplan op en zet dat in werking door je energie en aandacht erop te richten. Zo werk je dus concreet aan nieuwe mogelijkheden.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met één van onze loopbaancoaches.